dinsdag 25 december 2018

Einde van een tijdperk

Per eind dit jaar (2018) heeft de familie Westerdijk de werf in Eernewoude verkocht. Volgens onze telling zijn er meer dan 150 Westerdijk zeeschouwen gebouwd, waarvan vele nog in de vaart, vertroeteld door even zo vele liefhebbers van deze bijzondere zeeschouw.


Bouwe Westerdijk was er mee gestart, al gauw geassisteerd door zijn zonen Sytze, Lammert en Klaas. Sytze bouwde later op andere lokaties in Friesland een aantal Westerdijken. Klaas, met echtgenote Bontsje, ging met de werf in Eernewoude door, en tenslotte nam zijn zoon Wieger het stokje daar over.
Toen de opdrachten voor het bouwen van een Westerdijk zeeschouw afnamen, ging Wieger zich toeleggen op het verhuren van motorkruisers. Alhoewel nog de Silveren Maen en de Lachende Gier onder zijn leiding werden gebouwd.








De loodsen zijn opgeruimd en leeg, evenals het woonhuis. Ook is een einde gekomen aan het noodzakelijke overvaren met roeiboten (immers de werf ligt op een eiland). 





Luuk (van Weerlicht) en Otto (van Fordivedaesje)

Wieger Westerdijk en zijn vrouw Sietske hebben een doorstart gemaakt in Eernewoude zelf op het terrein aan de Piet Miedemaweg naast hotel Princenhof. Zij leggen zich toe op bemiddeling en de verdere ontwikkeling en verhuur van met name Noblesse cruisers.

Met ietwat nostalgische gevoelens hebben Otto en Carla (van de Fordivedaesje) de laatste foto's van de werf gemaakt. Zij verheugen zich op een zomerligplaats aan een van de mooie nieuwe Westerdijk steigers.

Els en Luuk Knol-Licht (Weerlicht) en Otto de Beus en Carla Verrips (Fordivedaesje) maken tevens van deze gelegenheid gebruik om u allen een hele goede vaart in 2019 toe te wensen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten