donderdag 22 juni 2017

Op weg naar de Oostzee

Als je het Nederlandse wad met de ogen dicht kunt uittekenen, en als ook het Duitse wad geen geheimen meer voor je heeft, wat doe je dan?
Juist, dan ga je bijvoorbeeld naar de Oostzee. En dat doen Els en Luuk Knol-Licht. Met hun 10 m Weerlicht en de grappige bijboot Achterlicht.
Inmiddels zijn ze gearriveerd op het Noord-Oostzeekanaal tussen Brunsbüttel en Kiel. Bijzonder: zij zijn niet de enige Westerdijkzeeschouwvaarders daar. Bij de sluis in Brunsbüttel kwamen ze Gerda en Jan van de Hoorn tegen.
Hun 9 m Trijn van Leemput, waarvan ze de eerste eigenaars zijn, is gebouwd door Sytze Westerdijk. Gerda en Jan stonden nog niet in ons Westerdijkzeeschouwencontact bestand. Ze waren (dus) niet op de hoogte van onze reunie vorig jaar. Maar e.e.a. is inmiddels geregeld. Ze kennen nu ook ons blog en ons emailadres. Welkom!

Els en Luuk zullen t.z.t. ongetwijfeld verslag doen van hun reis, en ons met tips, ervaringen, kennis, routes en wetenswaardigheden verrassen.
Hartelijke groeten van jullie reporter Carla Verrips die binnenkort samen met echtgenoot Otto de Beus in de Fordivedaesje, met drie kleinkinderen en een pas aangeschafte 2de hands optimist de Friese wateren gaat bevaren.

Gerda en Jan van de Hoorn

In de sluis bij Brunsbüttel



Geen opmerkingen:

Een reactie posten