vrijdag 8 juli 2016

Laatste nieuwtjes ivm reunie

Lastminute komen er nog wat aanmeldingen bij, zodra de betaling binnen is worden ze definitief doorgegeven voor de catering en ligplaatsreservering. De stand is nu (d.d. 11 juli) 20 schepen. Ook komen er eigenaren, die niet met eigen boot kunnen komen, per auto een van beide dagen langs, zelfs helemaal uit Zeeland.

Woensdag 13 juli bij het buffet zijn een groot aantal
1970 Vlak voor de tewaterlating Fordivedaesje 
leden van de Westerdijkfamilie aanwezig, waarvan Klaas en Lammert Westerdijk degenen zijn die veel van de aanwezige zeeschouwen hebben gebouwd, aanvankelijk nog onder de hoede van hun vader Bouwe op het werfeiland in Eernewoude. Waar zij het bedrijf hebben voortgezet dat later door een zoon van Klaas, Wieger, is overgenomen.
Een aantal zeeschouwen is gebouwd in Anjum of Workum door wijlen zoon Sytze van Bouwe Sr.

Zoals in het vorige blogstuk al is gezet is de oudste straks aanwezige zeeschouw bijna 50 jaar oud. Het merendeel is tussen de 30 en 40 jaar oud, dus we kunnen al bijna gaan spreken van een klassieke vloot. Op die ene na uit 2003.
Het wordt een mooi gezicht daar bij de kade van De Buitenplaats in Eernewoude


WATER LEZEN?
Voor alle eigenaren van een Westerdijk zeeschouw stelt Marianne van der Linden, bekend van de Scheepswijs cursussen op het wad een gratis e-bookje ter beschikking. U kunt het downloaden tot en met zondag 17 juli, dat is de dag dat een deel van de Westerdijk reunistenvloot nog gaat droogvallen op het wad vanuit Lauwersoog.

Het e-boekje 'Het water lezen - hoe leer je dat?'  behandelt wat je allemaal kunt zien aan de golven en de kleur van het water.
Het boekje is speciaal voor jullie tot en met de droogvaldag gratis te downloaden op:
Op die pagina vind je ook wat meer informatie.
Let op: gratis te downloaden tot en met 17 juli 2016


Geen opmerkingen:

Een reactie posten