zondag 20 juli 2014

Schilderij van de oude werf Westerdijk te Eernewoude

Tijdens onze vaarvakantie met de Fordivedaesje door Friesland bezochten wij het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek. Daar troffen we tot onze verrassing een schilderij aan met daarop de werf Westerdijk in Eernewoude. Schilder is Egnatius Ydema (1876 - 1937). 


Hij heeft het schilderij gemaakt tussen 1910 en 1930. Erop staan het toenmalige woonhuis van Bouwe Westerdijk, de oude loods, een skutsje en een visaak.







Westerdijkzeeschouwen in Workum en Sloten

Tijdens dezelfde vakantie zagen we in Workum een 9 m naamloze Westerdijk liggen tegenover Kuperus Watersport. 



Navraag aldaar leerde ons dat dit schip eigendom is van een Nederlander die naar Duitsland is verhuisd. Bij Kuperus wist men helaas geen naam of telefoonnummer. Wij hebben een briefje op de boot gelegd met het verzoek om contact met ons op te nemen.
Wie kent dit schip? Of de eigenaar?





En in Sloten troffen we de 9 m Westerdijk "De Blauwe Kater". Een schip met die naam staat nog niet in onze actuele schepenlijst. Wellicht heeft ze eerder een andere naam gehad.


We maakten bijgaande foto en we hebben de schippers die een vaarvakantie vierden, onze brief overhandigd met vragen waarop wij graag een antwoord ontvangen.
Het was een gezellige kennismaking.





De Blauwe Kater in Sloten



Ook leuk: Twee keer werd ons vanaf een ander schip toegeroepen hoe mooi de Westerdijk Zeeschouw is. En dat vinden wij ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten