donderdag 17 april 2014

Onderhoud

Een behoorlijk aantal Westerdijkzeeschouwen is in onderhoud of in onderhoud geweest. En dat zal ook wel zo blijven. Zo worden ze voor de sloop behoed en kunnen wij eigenaren er meer en langer van genieten.
Sommige schepen liggen momenteel min of meer vaarklaar te water of varen al. Vele ook verschijnen langzamerhand van onder het dekzeil vandaan of komen uit de loods. En dan zie je goed wat er moet gebeuren. We noemen wat klussen die worden en zijn gedaan.

Bij Weerlicht (zie foto) is o.a. het onderwaterschip behandeld. Ook het houtwerk is gelakt. Dek en romp kregen vorig jaar een beurt. Weerlicht vaart!
Us Maetsje heeft vorig jaar de kajuit gemoderniseerd. Het potdeksel en de betimmering in de kuip zijn vernieuwd. De mast is hersteld, de onderkant was verrot. Op Youtube staat een filmpje over het onderhoud www.youtube.nl (zoek op Us Maetsje).
De Njord, met nieuwe eigenaar, is ook opgeknapt: het schip kreeg gedeeltelijk een nieuw vlak, er is geschilderd, de motor en het toilet zijn aangepakt.
De Brandaan kreeg een forse renovatie.

Vrouwe Nele wordt ook opgeknapt, het schip was behoorlijk verwaarloosd aangekocht.

De eigenaar van Tante Sien heeft de afgelopen jaren allerlei herstelwerkzaamheden aan de romp gedaan; hij heeft vorig jaar zelf een nieuwe mast gemaakt en dit najaar nieuwe zwaarden.
Fordivedaesje gaat de mast lakken, een dieptemeter plaatsen en de roest onder het potdeksel verwijderen.
Wij ontvangen graag via mail informatie over uw onderhoudsklussen en tips daarbij.

In een van de volgende blogberichten informeren wij u over wat u ons mailde over verder onderling contact. Wij als initiatiefgroep gaan elkaar daarover binnenkort spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten