dinsdag 16 april 2013

Uit de mail

Sinds de start van ons project 'Inventarisatie Westerdijk Zeeschouwen' in 2012 hebben we zo'n 80 mails gehad. Het is verheugend dat zovelen enthousiast zijn om contact te leggen en te onderhouden, en gegevens en ervaringen uit te wisselen. We bouwen met elkaar tevens een historisch document: we behouden de (geschiedenis van de) Westerdijk Zeeschouwen voor de toekomst!


Veel nieuwe eigenaren hebben zich gemeld, maar ook zij die al lang(er) met hun schip varen. Er is meer of minder zwaar geklust of onderhoud laten plegen. Zo schrijft Antoon van De Jonge Juffer:
'Ik ben van mei 2006 tot augustus 2008 bezig geweest om de romp, motor etc weer helemaal in orde te krijgen: beton en rotte plekken eruit, nieuwe stukken in vlak, kajuit, gangboorden, nieuwe motor, nieuwe kuipvloer, elektriciteit vervangen, nagenoeg nieuwe binnenbetimmering'. De Jonge Juffer is weer onder zeil.

Hoe een schip aan haar naam kan komen, beschrijven Jacob en Gerrie. Vroeger heette hun schip 'Alde Wrotter'. Zij vonden dat geen leuke naam. Toen vrienden hoorden dat zij het schip hadden gekocht zeiden ze: jullie doen maar: verre reizen, een nieuwe auto en nu ook nog een boot. En..en..en. Ze moesten daar om lachen en zeiden: misschien is En..En wel wat. En zo kwam deze 8.50 m Westerdijk aan haar naam.

Cor schrijft over een tocht van de Adelante over de Atlantische Oceaan. Deze Westerdijk Zeeschouw is in de 60'er jaren door een Shell medewerker over de Atlantische Oceaan naar Curacao gevaren. Voor die tocht was er speciaal een preekstoel rond de kuip en een luik op de achterzijde van de kajuit gemonteerd om het grote glas-in-lood-raam te beschermen. Toen het schip weer in Nederland was hebben de ouders van Cor het gekocht.

Wordt vervolgd! Mail ons ook je verhaal, belevenis of vaartip, zodat we deze kunnen delen. Geef je gegevens door (zie vorig bericht), of attendeer andere Westerdijkvaarders op dit blog.
Wil je een berichtje krijgen zodra er nieuwe info op dit blog staat, vul dan je emailadres in onderaan de rechterkolom.
www.westerdijkzeeschouwencontact.blogspot.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten